Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Award Dari Sahabatku

Award Dari Sahabatku


Setelah membuat posting tentang award 2 minggu yang lalu kukira sudah aman ngak ada lagi award. Bisa sudah sambung kerja-kerja yang banyak menumpuk. Rupanya ngak bisa juga harus melaksanakan tugas yang telah diamanahkan oleh sahabat Seri.

Kali ini awardnya datang dari 10 orang sahabat Seri. Oleh kerana ada masalah teknikal ditempat Seri maka ada kelewatan sedikit untuk membuat postingnya.

Diisini juga Seri ingin mengambil kesempatan untuk mohon maaf kepada semua pengunjung blog Seri kerana ada yang ngak bisa Seri balas kunjungannya kerana ditempat Seri signal internet selalu terputus. Ini mungkin kerana sekarang ditempat Seri cuaca ngak berapa baik dan sering hujan.

* Kepada sahabatku Budi maaf, Seri sering ketempatmu tapi selalu gagal mengunakan shoutchatnya. Kalau mampir sini harap diterima award dariku.


Award Pencari Cinta Hakiki


Award yang pertama adalah pemberian dari Blogger Ateh75. Seri doakan semoga sahabat bisa memperolehi cinta yang dicari selama ini untuk memberi sinar harapan pada diri sahabat. Terimakasih sahabatku.



Award Persahabatan




Kepada Blogger Ramz, Seri ucapakan terimakasih diatas pemberian award yang sepsial ini. Kenapa Seri kata spesial kerana award ini ciptaan peribadi beliau ngak bisa dilanjutkan kepada bloger yang lain. Seri juga senang kurang kerja hehehe.






Friendly Blog 2009




Award yang Seri terima dari Sdra. Maulana Usaid. Sama juga seperti awardnya Sdra. Ramz kurang kerjaku disini selamat..selamat..aku. Terimakasih juga dari Seri buat sahabat. Semoga pemberian sahabat bisa mengeratkan lagi silaturrahmi diantara kita.





Award Dari C_Lan















Ini kawan baruku, ngak sangka-sangka langsung beri award bukan satu tapi tiga dan semua comel-comel belaka. Terimakasih ya...Brother, tapi jangan males buat blogwalking.

Setiawan Dirgant@Ra




Sebenarnya award ini punya peer4, tapi kerana selalu Seri menghadapi masalah maka peernya terpaksa ngak Seri sertakan. Award ini sebenarnya dari sahabat Seri di Brunei iaitu Bieaz. Kepada Bie, Seri mohon maaf harap Bie maklum ye...Nak buat posting pun ambik 3 jam Bie..sakit kepala aku.




Award Kasih







Sesuai dengan namanya award ini ia menjurus kepada pentingnya persahabatan itu kepada seorang bloger. Kerana kita maklum siapalah kita sebagai bloger dan apalah gunanya blog kepada kita kalau ngak punya teman yang datang melawat. Oleh itu menjalin persahabatan itu amat penting bagi seorang bloger kerana dari terjalinnya sebuah persahabatan didunia blogging ia bisa memberi manfaat kepada semua pihak. Akhir sekali Seri ucapkan terimakasih kepada Sdra. Albertoes Guntur diatas awardnya semua.


The Spirit Award



Kali ini Seri terpaksa dimarahi Blogger Rip666 kerana ngak bisa juga memenuhi semua syarat yang dikenakan. Tapi ngak apa yang penting udah buat posting agar Bloger Rip666 bisa tersenyum sikit buatku.


SYARAT:
1. Comment disini dulu sebelum ambil AWARD nya, atau kamu akan ku tuduh telah berbuat tidak senonoh, dan melecehkan blog ku. (Kalo ga', AWARD mu ga sah sob... dan Blog mu bakalan dikutuk oleh Sincan yang cabul itu...)
2. Bagikan AWARD ini kepada teman mu
3. Beri tau mereka kalau mereka dapet AWARD dari kamu
5. Jangan lupa sujud syukur
6. Tidak lupa menggosok gigi
7. Membantu orang tua ketika menyebrang.
8. Tidak buta hurup.

112. Jangan lupa untuk menyerahkan ini ke 4 juta miliar teriliyun umat blogger.

a. Cah Ndeso - http://www.njowotenan.blogspot.com/
b. Keluarga Syamlan - http://qabail.blogspot.com/
c. Awal Sholeh - http://awalsholeh.blogspot.com/
d. Budi - http://www.kartukreditindonesia.com/
e. Just4 Me - http://dian-justme.blogspot.com/


dah ahhh...segini jg dah cukup keknya, ga sampe 4 juta miliar teriliyun sih, tapi dah mewakili sluruh makhluk..


Special Smile Award




Sebuah senyuman untuk persahabatan itulah makna award ini. Seri terima dari Sdra. Blogcenti. Terimakasih juga buat Sdra. Blogcenti dari Seri.






Dengan ketentuan yang harus dipenuhi:

1. Pasang foto asli yang lagi tersenyum dalam postingan award senyuman ini ya.
2. Berikan senyuman ini kepada sahabat ngeblog kamu.. berapapun.. gak masalah
3. Tautkan senyuman ini ke blog pemberi senyum seperti ini --> Just a Blog
4. dan terakhir.. jadikan senyuman untuk ikut meramaikan blogger indonesia ( ^_^)

Penerima AWARD seterusnya sebagai berikut :

01. Willyo Alsyah - http://www.blekenyek.blogspot.com
02. Cah Ndeso - http://www.njowotenan.blogspot.com/
03. Jebalkober - http://jebalkober.blogspot.com/
04. Keluarga Syamlan - http://qabail.blogspot.com/
05. Lora Amir Husin – kiyaiceret.blogspot.com/
06. Bilboyzshop - http://bilboyzshop.blogspot.com/
07. Dapur Punyaku - http://dapurpunyaku.blogspot.com/
08. Pujangga Kesepian - http://www.phsycoizzy.co.cc/
09. Jambi Overview - http://mahen-jambi.blogspot.com/
10. Indonesia 15 - http://indo15.blogspot.com/


Keep blogging sobat !!

Note :
- Kalau sudah mengambil award ini berikan kepada sahabat kalian yang lain ya…


Award Love




Award yang baru Seri terima dari Sdra. Gustihana. Seri ngak bisa buat komen pasal award ini. Tapi award ini cantik sekali. Terimakasih ya..Sahabatku Gustihana.







International Bloggers Community Award




Award yan terakhir Seri terima hari ini dari Sdra. Ramdhan tapi harus ada kerja sedikit yang harus dilaksanakan oleh Seri.





Here is some rules to join International Blogger Community:
1. Link the person who tagged you.
2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post.
3. Post this in one or all of your blogs.
4. Answer the four questions following these Rules.
5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them.
6. Come back to BLoGGiSTa iNFo CoRNeR (PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your Post in order for you/your Blog to be added to the Master List.
7. Have Fun!

Questions & Your Answers:

1.The person who tagged you : Ramdhan
2.His/her site's title and url: Ramdz and http://www.ramdhan-azzarq.co.cc
3.Date when you were tagged : July 17, 2009 (because he published the post on this date)
4.Persons you tagged 7 person:

01. Artiirhamna - http://artiirhamna.blogspot.com/
02. Budi - http://www.kartukreditindonesia.com/
03. Gun Feed - http://eksplorasi-dunia.blogspot.com/
04. Cahyadi - http://albertusgoentoer.blogspot.com/
05. Kutu Buku - http://bukukita1.blogspot.com/
06. Suara Petualang - http://suarapetualang.blogspot.com/
07. Sahabat Blogger Indonesia - http://seribukawan.blogspot.com/


Akhirnya selesaiku juga tugasku. Mudah-mudahan bisa aman buat sementara waktu. Mahu bikin kerja lain donggg….

Salam buat sahabat semua.

10 Pandangan:

cahyadi Julai 22, 2009  

Makasih Seri atas awardnya... tapi maaf aku belum bisa jawab pertanyaannya habis bhasa inggrisku hanya pas-pasan... salam terkasih...

eksplorasi dunia Julai 22, 2009  

akan segera aku nambil awardnya teman trimakasih bnyak

Awal Sholeh Julai 22, 2009  

mas award yg saya ambil yg mana yah? banyak bgt neh? semua yah?

Awal Sholeh Julai 22, 2009  

wah banyak yah awardnya selamat dan terus semangat blog untuk berbagi ilmu. ;)

Willyo Alsyah P.Pratama Julai 23, 2009  

award sudah aku ambil..sudah buatkan postingan..thanks sahabat...

tovarossi Julai 25, 2009  

wah..... selamat ya yang punya blog, awardnya banyak banget, moga makin semangat aj ngeblognya n jangan lupa tetap bersyukur atas apa yang telah diterima OK

×÷·´¯`·.·•[ peace ]•·.·´¯`·÷× Julai 25, 2009  

makasih telah di boyong di kompiku walau belum aq pasang sobat,makasih,salam Indonesia damai.Semoga Alloh swt senantiasa berikan kita kemudahan ,kesehatan dan termasuk golongan orang orang yang di ridhoi.amien.

Forex | Forex Yƶnetimi Disember 06, 2009  

very beatiful blog.
thank you..
Im forum turkey in istanbul

Bilgi rehberi Disember 06, 2009  

thank you for web page information.

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger