Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Seri Bahasa Community Blogger Award

Setelah mendapat lebih 100 award dari teman-teman mulai dari pertengahan tahun 2009, belum pernah lagi Seri memberi award khas buat follower atau pengunjung blog Seri.

Selain PR, mungkin award adalah satu-satu perangsang bagi bloger baru atau lebih dikenali sebagai newbie ( istilah ini Seri perolehi ketika menjelajah di daerah Indonesia).

Sememangnya sewaktu Seri mula bloging dulu secara tidak sengaja langsung ke Indonesia. Mungkin nasib dan rezeki blog Seri harus bermula dari situ. Kebetulan waktu itu para newbie ramai sekali. Pada mulanya memang menghadapi kesukaran dari segi berinteraksi maklum Seri mengunakan bahasa Malaysia sedangkan teman-teman diseberang pake bahasa Indonesia.

Ngak usah cerita panjang-panjang nanti jemu pula, langsung saja kepada tajuk asal Seri. Award yang akan Seri berikan ini dia di bawah gambarnya. Ngak berapa cantik yang penting ikhlas dari Seri buat follower dan semua pengunjung blog Seri Bahasa.



Community Blogger Award



Syarat Bagi Penerima Award Ini

01 - Terbuka kepada semua follower dan pengunjung blog Seri Bahasa.
02 - Award ini tidak boleh di berikan kembali sebagai award kepada blog lain.
03 - Harus membuat posting tentang award ini disertakan sekali link blog ini.
04 - Hanya mereka yang telah membuat posting akan di masukkan dalam senarai penerima disertakan dengan link blog mereka.


Senarai Nama Penerima

01 - Rumah Goen
02 - Gubuk Blekenyek
03 - Hitsuke
04 - Radja Bontang
05 - Rizky2009 Home
06 - Sahabat Pena Indonesia
07 - Norgadis Labuan
08 - Bisnis Online
09 - Simple Me
10 - Syuhada
11 - Santai Sejenak
12 - TitanSuperbNium
13 - Love To Share
14 - Cik Hayati88
15 - Cikgu Khairiza
16 - Stroomz
17 - SK Geting
18 - Keluarga Syamlan
19 - Lembaga Pelatihan
20 - Kluwan Is Love
21 - Ilmu Inspirasi Air
22 - Bayu Saputra
23 - Nurul Azham’s Family
24 - Coretan Uda
25 - Hitam Putih Kehidupan
26 - Etam Grecek
27 - Journal Of My Life
28 - Puisi Pa Wi

42 Pandangan:

stroomz Mac 14, 2010  

sri,nama penerima mana yah ? :o atau applikasi browser aku yang error :s

albertus goentoer tjahjadi Mac 14, 2010  

pagi sobat... maaf dah lama tidak berkunjung ke tempat ini... makasih untuk award persahabatannya...

albertus goentoer tjahjadi Mac 14, 2010  

pagi sobat... maaf lama tidak berkunjung ke tempat ini... makasih untuk award persahabatannya...

ina Mac 14, 2010  

awardnya keren kag hihihihi.... :D Na mau dunk hehehehe.... :D

kartu kredit Mac 14, 2010  

Sobat,..agak sulit sy menyampaikannya karena sdh ada beberapa sobat bloger lain juga kasih award.
Dengan silaturahmi secara rutin bagi saya sdh sangat berterimakasih.
Semoga tidak mengurangi tali silaturahmi yg sdh terjalin dan tetap happy blogging.

Willyo ALsyah Mac 14, 2010  

Sahabat ku seri...sejak pertama saya mengenal blog, saya sudah berteman dengan sahabat, dan saya mengikuti terus perkembangan blog sahabat ini sampai dengan sekarang, terimakasih atas penghargaan ini..saya mengambilnya

hitsuke Mac 14, 2010  

award na hitsuke aman kan...terima kasih banyak ya sobat :D

Cikgu Norza Mac 14, 2010  

Ni kena calonkan diri sendiri ke, Seri?? Malu lah...

RADJA BONTANG Mac 14, 2010  

terima kasih sahabat untuk awardnya,pertama kali bertemu blogger malaysia yaitu blog seri ini lewat blog seri ini saya sering blogwalking ke blog blog malaysia.semoga persahabatan kita terus tetap terjalin.

Rizky2009 Mac 14, 2010  

keren sri awardnya Rizky dapet g nich........

Sahabat Pena Mac 14, 2010  

makasih seri awardnya langsung tak pasang

Norgadis Labuan Mac 14, 2010  

Terima Kasih Awardnya. Moga persahabatan ini terus berkekalan.

heru Mac 14, 2010  

terima kasih awardnya, semoga persahabatan kita semakin erat

noor afzan Mac 14, 2010  

saya mahu awardnya..
saay sudah buat post berkenaan award ini di blog saya..
sila check di sini ya seri..

http://noorafzan.blogspot.com/2010/03/seri-bahasa-community-blogger-award.html

SyUhAdA Mac 15, 2010  

dah settle...
datanglah tengok yer...

http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/2010/03/seri-bahasa-community-blogger-award.html

tq~!!

al-basri Mac 15, 2010  

salam seri...
terima kasih awardnya, saya selalu bangga mengenali anda...
saya ambil award ini dan tunggu postingnya ya

selamat sejahtera dari saya di Sarawak

tovarossi Mac 15, 2010  

thanks udah kasih awardnya, moga makin sukses selalu n tetap semangat

wawan Mac 15, 2010  

salam sahabt!

linknya dah dipasang kak!
mohon bantuannya!

Salon Oyah Mac 15, 2010  

Selamat sore... Btw, banner sudah terpasang di blog aku ... >> http://banners-awards-salonoyah.blogspot.com/ ... tolong pasang banner ku juga yaaa... Thanks

albertus goentoer tjahjadi Mac 15, 2010  

kunjungan sore sahabat... awardnya udah terpajang di rumahku...

NAJ HEBAT Mac 15, 2010  

okeh seri.. naj dah join.. tp tak tau la menepati ape yg seri nak..

Aqil Anindityo Raharjo! Mac 15, 2010  

Seri aku mau nanya, tadi kamu bilang ke chatbox saya saya dapet award, tapi kok nama saya tak ada ya? ini dari http://loveto-share.blogspot.com

~ نورحياتي ~ Mac 15, 2010  

http://cikhayati88.blogspot.com/2010/03/seri-bahasa-community-blogger-award.html

terima kasih!! :)

ilmu inspirasi air Mac 16, 2010  

berkunjung ke blogmu perdana.. wiehh awardna bagus.. design sendiri ya.. bagus banget..

Willyo Alsyah P. Isman Mac 16, 2010  

terimakasih atas komentar sahabat di blog saya...sungguh sangat berarti

izakhairi Mac 16, 2010  

salam adik seri,
terima kasih untuk award persahabatan yang cantik...
akak baru ambil dan buat posting tentangnya...maaf atas kelewatan menerimanya
akak tak pasti sama ada dah memenuhi syarat2 atau belum...maklumlah tak brape nak pandai....

stroomz Mac 16, 2010  

oke, seri thanks atas award'y yah :) http://stroomz.blogspot.com/2010/03/s-etelah-hampir-3-minggu-terima-award.html

Tatang Mac 16, 2010  

Awardnya bisa dibagi kan, nanti dulu ya saya mo buat postingan dulu tentang ini mudahan saya di izinkan tuk dapatkan award cantik itu

tehr Mac 16, 2010  

Maaf kerana tak faham dan tak tahu apa nak buat. Hehehe...

"Saya terima nikahnya... eh, saya terima award ini. TQ"

Rhyzaboy Mac 17, 2010  

Salam kenal sob...

pengumpulblog Mac 17, 2010  

semoga blog seri lebih dikenali lagi oleh para blogger lain. maju terus seri...

Rijaningrum Mac 19, 2010  

Wah ga dapat nih awardnya....BAru ketemu dengan blog ini hari ini....Ga pa-pa dah yang penting udah datang.....Selamat ya atas awardnya....

Mixed Fresh Info Mac 19, 2010  

Selamat ya teman atas awardnya....Semoga aku bisa cepat dapat award darimu....

ilmu inspirasi air Mac 19, 2010  

sudah saya post awardna sis.. terimakasih ya atas awardna.. semoga tali silaturahmi sesama blogger tetap terjalin apik ^^

khusnul Mac 19, 2010  

Sangat bagus award community dari sahabat seri bahasa, saat ini juga saya sudah postingkan.
semoga dengan adanya award blogger comunity ini kita bisa dapat naik page rank kita dari google.
Terima kasih my sister....

nurulazham Mac 23, 2010  

saya ambil ya awardnya seri bahasa... ;)

Hanna Pertiwi Mac 28, 2010  

salam sobat,
bagus banget award-nya mbak,
boleh di pasang di blog saya mbak beserta postingannya? Dapat gak ya saya?hehehe

Salam kenal sobat

Ampuan Awang April 04, 2010  

aku termasuk dalam penerima award [?]

Suara Petualang April 15, 2010  

waw...
lama tak berkunjung ternyata sudah PR4..

congrats ya.....

etam grecek Jun 04, 2010  

award yg menarik,,,tapi udah ada sblm aku datang...

nik rosmawati Jun 07, 2010  

http://nikminijournal.blogspot.com/2010/06/community-blogger-award.html

Amri Rani Julai 06, 2010  

Terima kasih Seri.

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger