Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Aku Seorang Bloger


Bermula dari sebuah blog
Yang kosong serba-serbi
Ku mulakan perjalanan ini
Mengembara di alam tanpa batasan
Mencari mereka yang sudi
Demi sebuah silaturrahim…

Terimakasih ku ucapkan
Kamu…wahai bloger (Indonesia)
Selama aku mengembara….
Tak pernah kamu membezakan
Banyak memberi tunjuk-ajar
Kepada aku…
Yang daif ilmu ini.

Tak lupa bloger sekampung (Malaysia)
Sejenak bersama kamu
Memberi aku erti persahabatan
Terpahat indah…
Dalam sebuah kenangan.

Ini nasihat dari aku
Jangan leka pada diri
Adat kita dalam pergaulan
Tak lekang dari sengketa
Ambillah iktibar…
Demi sebuah persahabatan.

Sudah sampai waktunya…
Setiap yang bermula pasti berakhir
Langkah aku di akhir nokthah
Bukan untuk selamanya
Bila sampai waktunya
Lembaran baru pasti bermula
Untuk kita bertemu kembali.



Hasil Karya: Seri Bahasa
Pada: 20/07/2010
Jam: 01:30 pagi

34 Pandangan:

Nur Hayaty Julai 21, 2010  

sayunya puisi ini....hope seri berjaya didunia dan akhirat..jagn lupakan yaty ye..=]

Achito Julai 21, 2010  

teramat berkilau cahaya yang dipancarkan dari tiap kata yang tersirat dalam puisi ini.

albertus goentoer tjahjadi Julai 22, 2010  

wah... sobat... ini puisi untuk pamit ya? kenapa? baru saja aku datang lagi ke sini kok sudah disuguhi salam perpisahan?

Cheqna Julai 22, 2010  

Salam Seri,

kenapa nak menjauhkan diri?mmm..

but whatever u do, wish u all d best..take care my fren and keep in touch.

ndolem.com Julai 22, 2010  

terimaksh Seri link aku sudah di pasang di blog seri :)

Ipin's cool Julai 22, 2010  

Blogger malaysia ini paling banyak jelajah ke blogger indon nihh..salut ane sama ente sobb...

etam grecek Julai 22, 2010  

selamat belajar seri....semoga kita berjumpa lagi...

Warna Tulisan Julai 22, 2010  

indahnya persahabatan yang dibangun ketulusan, saling mengisi dan melengkapi. Salam Persahabatan

MaryamJamilah Julai 22, 2010  

Hebatnye.. siap boleh mmebuat pantun 4 kerat.. hehe.. suksen selalu ye.

al-basri Julai 22, 2010  

salam,
sayu hati saya membaca...hiks
Seri,kita ada pengalaman yang sama, berpetualangan dan belajar dari blogger Indonesia.

semoga persahabatan terus terjalin. saya juga bangga mengenali anda.

princeduyong Julai 22, 2010  

bila ikatan sudah tersimpul...ayuh jaga jangan sampai terlerai...salam persahabatan...

ANTARA EGO DAN SAYANG

resistanCe Julai 22, 2010  

puisinya cocok banget untuk beberapa blogger termasuk saya...n_n..
nice posting

yastro Julai 22, 2010  

hmm..terkesima ngan puisi nih..

#Mkn seri leh check blk ads seri tu kot..besanya bila yas dtg,ads tu x penah kuar pun.Pelik gak..

suranegara Julai 23, 2010  

Apa arti tulisan itu sahabat? seperti ada kalimat selamat tinggal... mudah2an tidak.. seorang blogger tidak pernah menyerah.. maju terus.. dan salam kenal dari sahabat indonesia.. :)

Suara Petualang Julai 23, 2010  

Sukses selalu buat seri.....
rekan dan sahabat Suara Petualang dalam mengawali diri sebagai seorang blogger....

oh ya, saya punya kutipan kalimat buat seri, ini saya kutip dari buku, begini bunyi-nya :
"Kalau Anda Berhenti Belajar Hari Ini, Anda Berhenti Menjadi Pemimpin Masa Depan" (by: Calvin Miller).

Sukses terus buat seri...
Regards,
Suara  Petualang

Anne Boleyn Julai 23, 2010  

semoga seri bahasa terus sukses. apa2 pn hope seri bahasa tak tinggalkan dunia blogging ni. banyak yang boley dipelajari dari blog seri ni. :)

radja bontang Julai 24, 2010  

selamat jalan sahabat semoga kita berjumpa kembali

Tn.Punya Julai 25, 2010  

ni dah macam madah berhelah ni .. jadi puisi pon boleh.. selamat berblog sahabat

ada masa dtglah berkunjung dblog peribadi ku
http://myvitrd.blogspot.com/

Belajar Ilmu Komputer Julai 30, 2010  

thnks infonya sob..bermanfaat banget bagi saya khususnya..keep posting sob..sukses selalu yah happy blogging sob..kalau berkenan kita tukeran link sob yah..kalau mau komment di blogku yah sob..thnks sebelumnya sob

Mempawah Kotaku Ogos 02, 2010  

puisi nan indah, terbit dari pikiran dan hati yang indah. Dalam perjalanan menujut esok, pantang berputus asa. Salam kenal dari Mempawah, Kalimantan Barat Indonesia.

S..U..D..@..I..S Ogos 03, 2010  

puisi nan indah
pantun bermadah
selamt berblog ikatn silaturahim

pengumpulblog Ogos 03, 2010  

indah dan sayu puisi dari seri. semoga persahabtan kita akan kekal selamanya di alam maya ini. Dan semoga seri akan terus berjaya dalam apa jua bidang yang seri ceburi.

Tips Mempercepat Koneksi Internet Ogos 03, 2010  

thnks sob infonya yah..bermanfaat banget nich bagi saya khususnya yang laagi baelajar..hapy blogging yah sob..sukses selalu..salam blogger indonesia..

Marten Mazza Ogos 03, 2010  

sampai berjumpa lagi...best frend.... ^_^

sunglasses September 04, 2010  

wahhh indah sungguh bahasa Seri...
p/s : seri saya berminat untuk mengiklan pada blog seri boleh x?
YM saya : sydered

TQ

James Buns November 15, 2010  

seri lu patut kasi gua idea kata-kata kesat utk memajukan industi belog gua. hahaha

Story in Indonesian Songs November 21, 2010  

kalau bermain kata dan kalimat, Seri tak ade lawanlah. Indah sahaja sajaknye tu.

Baju Anak Julai 01, 2011  

Theme web nya baguss..ijo2:D

Alat Kesehatan Julai 01, 2011  

Meninggalkan jejak di web yang sangat istimewa:)

Aqiqah Murah Julai 01, 2011  

Berkunjung kawan...berharap dapat kawan,guru dan Backlink:D

Paket Aqiqah Julai 01, 2011  

Datang lagi ya sob:)

Mari Berkomunitas Di Faceblog Ogos 24, 2011  

puisinya bagus sangat buat blogger.

Bersama Dakwah Islam September 08, 2011  

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Alhamdulillah mempunyai sahabat yang sangat baik dan berbudi pekerti, terimakasih puisinya yang indah dan penuh makna, salam ukhuwah wahai saudaraku.

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger