Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Awas E-Mail Ini!!! Hotmail Account Alert

Mungkin hampir semua blogger yang mempunyai akaun di Hotmail telah menerima e-mail ini. Harap jangan dilayan dan jangan sesekali membuka e-mail ini kerana ia akan menginstal virus Trojan kedalam system computer secara automatik.



Contoh e-mail yang dihantar seperti dibawah:


Dear Account Owner

Due to the congestion in all Window Live Accounts we are removing all unused Accounts. Window Live would be shutting down all unused and unconfirmed Accounts, You are hereby ask to confirm your Accounts by filling out your Login Information below after clicking the reply button. Your Accounts will be suspended within 48 hours for security reasons if you refuse to reply this message.

* Username:
* Password:
* Date of Birth:
* Country Or Territory:

After following the instructions in the sheet, your account will not be interrupted and will continue as normal. Thanks for your attention to this request. We apologize for any inconvenience.

Sincerely,
The Windows Live Team


Kepada sesiapa yang akan menerima e-mail jenis ini sila delete terus. Sentiasa berwaspada bila menerima e-mail yang kita tidak tahu puncanya.

19 Pandangan:

tehr Disember 14, 2010  

wah, bahaya!
harap2 la pengguna ambil perhatian
#saya tiada akaun hotmail

Gen2Merah Disember 14, 2010  

bahaya- bahaya ni..... awasss

kakyon Disember 14, 2010  

sib baik tiada akaun hotmail..

sibutiz Disember 14, 2010  

makais atas infonya kawan...
saya jadi faham....

iena farina Disember 14, 2010  

wah!!!pandainyer dia send virus melalui email lak...tq seri bg info nie :)

yastro Disember 14, 2010  

nice info...thanks seri.

Omu Rice Disember 14, 2010  

mak ai bahaya betul..nasib baik xde hotmail...

sukahaha Disember 14, 2010  

matdin ada akaun hotmail dulu tapi dah lama tak guna.. ntah boleh bukak lagi ke tak hehehe...

Rafina Mimi Zairul Murni Disember 14, 2010  

nasib la saya xde hotmail hehe :)

@juera Disember 14, 2010  

good info..TQ =)

abgreds Disember 14, 2010  

nasib baik tergerak hati nak lawat seri. rupanya ada info penting ni...terima kasih seri..

Pendekar Disember 14, 2010  

...nasib baik dah lama tak bukak account hotmail...rasanya dah 7tahun tak bukak...hehe...

anisayu Disember 14, 2010  

Kmarin baru buka tpi cuma ku delete all jd ga thu,,,
Namun ku jadi waspada dg info yang bagus ky kamu hehehehe

NOOR FATIN Disember 14, 2010  

sy dpt kat yahoo! dr yahoo

mcm ni la ayatnya.. sy pn ikutlah arahan nya sbb ingtkan betol la,,
pastu rasa mcm xsdap ati je.. cpt2 tukar pswrd.. wuu

farhan asyraf Disember 14, 2010  

uhukuhuk. dangerous :O

danupuspito Disember 14, 2010  

wah... bahaya juga ya...
makasih sob atas info na....

iklan Denpasar Disember 14, 2010  

Terimakasih infonya yang berguna.

Seri Bahasa Disember 14, 2010  

terimakasih kepada semua teman2 yang telah memberi komen kat posting seri ni.

ferry Disember 15, 2010  

saya peminat seri lah..nak sainnnn

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger