Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Url Di Label "Attack Site" Di Goggle Search

Hari ini seperti biasa seri masuk ke Goggle Search dan cuba masuk ke berapa laman web tetapi hampir semua di label "Attack Site"

Heran juga seri kenapa tiba-tiba begitu banyak website yang kena terutama url webpage.




Telah menjadi amalan biasa seri sering membuka blog Seri Bahasa melalui Goggle Search, terkejut betul seri bila blog Seri Bahasa juga mengalamai nasib yang serupa. Yang mengherankan ada url webpage Sri Bahasa di label "Attack Site" dan ada yang tidak di label sebagai "Attack Site".

Jadi seri check di Goggle Webmaster Tools kalau terkena malware. Tapi keputusannya blog seri tiada terkena serangan malware.

Jadi apakah ini serangan dari hacker. Seri rasa bukan seri sahaja yang menerima nasib ini. Cuba teman-teman masuk ke Goggle Search dan cuba buka laman blog serta berapa url webpage kalau-kalau menghadapi masalah seperti seri.

Kepada sesiapa yang mempunyai ikhtiar untuk mengatasi masalah ini dapat kiranya membantu seri.

14 Pandangan:

Rafina Mimi Disember 02, 2010  

kalau betul akibat dari perbuatan hacker,memang tak boleh nak buat apa ke?

Bippi Sm4ile Disember 02, 2010  

mungkin ada code html/java yang dianggap malware...seperti kasus advertiser kemarin sob

Seri Bahasa Disember 02, 2010  

bippi sm4ile@ seri ngak brpa tahu sob tapi memang majoriti bloger di indonesia yang terkena "attack site".

Urang Lembur Disember 03, 2010  

Saya tidak begitu mengerti tentang masalah yang satu ini sob, ^_^
Mudah-mudahan secepatanya dapat diatasai..

NOOR FATIN Disember 03, 2010  

err.. semua kena ke? sy xtau pn..huhu

touya Disember 03, 2010  

tak dapat nak tolong , saya perlukan url yang dihitamkan itu .

Omu Rice Disember 03, 2010  

harap cepat setel...huhu..

NARDtheNERD Disember 03, 2010  

malware tu bahaya ke?

miss epa Disember 03, 2010  

cuba try tgok kat entry sy yg ni.kot2 membantu :

http://missepafazwin.blogspot.com/2010/11/cara-nak-menjauhi-serangan-malware.html

Nuf4u Disember 03, 2010  

salam..la nie .macam macam ada ye

iniialahaku Disember 03, 2010  

ok sya nak sharela ckit..cuba g kat forum ni :
http://www.pchelpforum.com/forum.php
dorang akan layan segala msalah secara individu sampai prob 2 selesai..

Kang Fatur Disember 03, 2010  

pernah saya nemui situs yg membahas tentang virus web, apa mungkin ya hal yang seperti ini tu yg namanya virus?

Atif Hafiz Disember 03, 2010  

pernah gak jadi camni...huhu..

jaya jr Disember 04, 2010  

tu laa..seri kene cek link2 yang ade kat sini..aritu saya kene sebab ade link pasal gengblogger..lepas buang baru hilang mnde tu..mmg keje hacker kot

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger