Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Rakaman Gambar Kes Rogol

Sudah 4 hari seri tidak update blog ini. Bukannya malas tapi disebabkan internet lembab, ditambah dengan server Nuffnang yang sering bermasalah. Nak buka satu blog pun kadang ambil masa 3-4 minit, ini yang membuatkan mood seri nak blogwalking pun down.

Artikel ini pun seri buat takut nanti Goggle marah. Teman-teman pun nanti merasa bosan juga, datang asyik-ayik artikel yang lama yang terpampang didepan.

Mungkin teman-teman suspens mula-mula membaca tajuk artikel ini. Seri pun dah kena oleh blogger entah dari mana. Seri dah lupa asal artikel ini, cuma ada kesempatan nak cedok 2 keping gambar ni, nak kongsi dengan teman-teman.



Gambar ini entah dirakam dimana, seri pun tak tahu tempatnya. Kalau diikutkan nombor plet kereta itu macam di luar negeri. Tengoklah tu apa 4 ekor kucing jantan tengah buat. Si Hitam itu pula sempat tengok jurugambar yang ambil gambar ni.



Nah Si Hitam pun dah join sama. Kesian tengok kucing betina tu. Kalaulah seri ada kat situ dah lama kena batang penyapu kucing-kucing jantan miang ni.

Apa yang seri nak tekankan disini ialah sikap segelintir manusia yang berkelakuan seperti kucing-kucing jantan di atas itu. Malah lebih kejam lagi, ada yang sanggup membunuh mangsanya.

Perbuatan kucing-kucing diatas itu mungkin kita boleh maafkan sebab mereka tidak tahu berfikir seperti manusia. Tapi kalau manusia apakah yang harus kita lakukan?

23 Pandangan:

Abu Luqman Februari 06, 2011  

manusia ni pandai buat..seperti binatang tapi tak tahu rasa bertanggungjawab di atas apa yang telah dilakukannya..

Sharifah nor Februari 06, 2011  

menatang mmg macam tu..tapi manusia pun dah jadi cam menatang..!!!

Hafzan Sarah Februari 06, 2011  

bila nafsu menguasai akal fikiran macam tu la..
laksanakan hukum hudud pada manusia yang bernafsu liar itu..hahah!

infoinfo unik Februari 06, 2011  

ada sebagian dari manusia yang hanya Pandai berbuat tanpa berani bertanggung jawab,,laksana gambar kucing diatas,,,,

gambar kucingnya lucu juga sob,,he,,he

nuriz Februari 07, 2011  

binatang takde akal ada nafsu je, tapi manusia ada akal pun ada yg buang bayi

~~su manje~~~ Februari 07, 2011  

Su Manje singgah dikala duka
haiwan punya akal dan hati
apa yg membezakan manusia?
sila jawap wahai seri..?

Haruan itu makan anak..
manusia ada hati dan perasaan
su singgah buat semak
su sorang yg unik berkomen

kalau seri ada kelapangan
jemput singgah keblog su
su lemah bukan halangan
suka berblogging itulah su

bakawali Februari 07, 2011  

betul tu..sesiapa yang berkelakuan mcm tu, da dikira sekawan dgn kucing2jantan tu la...

M4RLiF Februari 07, 2011  

Bagusssssss, kalau kucing begituan didepan umum gak masalah. kalau manusia yang begituan bisa jadi bahaya.....

Segawon Februari 07, 2011  

lodingnya luama bgt mbak....

~WaNniE~ Februari 07, 2011  

pabila nafsu menguasai diri....

Yastro Februari 07, 2011  

Perkara yg aku membuatkan aku sakit hati sekali...
Errr...n3 ni pasal/ada kaitan ngan pelajar yg kene ngan org Russia tu ker?
Btw bagus gak seri buat n3 yg lari dr kebiasaan ...nampak la perbezaan sikit....

tehr Februari 08, 2011  

laa...
kucing rupanya
hehe

kucing ni tak gi sekolah ni
tak tau apa2

teJan Februari 08, 2011  

halu my Seri, its been a while, how are you!

kakyon Februari 08, 2011  

tak sanggup nak tengok..kesian..

Samsung Galaxy Tab Februari 08, 2011  

haha bagus dan lucu lucu kucingnya.

Amri Abd Rani Februari 08, 2011  

Tu namanya manusia bersifat kambing..

Broadband Pakwi pun slow, tp merangkak jugak...
biar lambat asal selamat...

blog-tips-kurus Februari 08, 2011  

baru tadi tengok berita cikgu da tua bengong me.... muridnye. sungguh gob---!!

thomas Februari 08, 2011  

Binatang tak apalah,jgn kita yg buat.

thomas Februari 08, 2011  

Binatang tak apalah,jgn kita yg buat.

a loqman Februari 09, 2011  

buat suspen je..huhu

~~su manje~~~ Februari 09, 2011  

http://poemsumanje.blogspot.com/

jemput singgah seri blog su manje yg baru thanks....

Idah Februari 18, 2011  

kucing....manusia...yg membezakan ialah 'akal' manusia dikurniakan akal dan fikiran...kucing takde akal....tp itulah akhir2 ni..mcm dah jadi perkara harian pulak di dada akbar ttg perkara ini....ngeri dengarnya ingatkan masa depan anak2 kita nanti.

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger