Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Teknik Menyalurkan Visitor Ke Blog Utama

Walaupun isu penggunaan kode " iframe " sekarang tengah hangat di persoalkan akan penggunaannya. Tapi pada pendapat seri ia terpulang dari siapa dan cara dia menggunakan kode "iframe" tersebut.

Atas permintaan ramai dan seri rasa cara ini tidak melanggar hak blogger lain. Dan seri sudah membuat ujikaji keatas blog seri dan tidak membawa apa-apa kesan sampingan. Sebagai contoh seri guna satu blog seri yang menjana Unik Visitor sebanyak lebih 40K/bulan. Kalau ada 2-3 blog macam itu kan kalah blog artis kalau di salurkan semua visitor tu ke satu blog.

Kalau tak silap seri, sejak pasang kode iframe tersebut, visitor seri melonjak diantara 1 800 hingga 2000 sehari. Tapi kode itu cuma hingga bulan ini sahaja. Ini sebagai contoh dari artikel pertama seri dan juga artikel ini mengenai kode iframe.


Cara yang seri tunjukkan nanti tidak sama seperti autoblogwalking atau mencuri trafik dari blog blogger lain dengan menyelitkan kode "iframe" ketika bertukar link atau banner.

Untuk tujuan tersebut, pertama yang harus teman buat ialah membuat 2-3 blog HANTU (guna satu IP dan email agar tidak keliru nanti). Untuk cepat menjana trafik seri sarankan buat blog bertemakan mp3.

Bila sudah siap jangan terus pasang tunggu sebulan dua sehingga ada 20-30 Unik Visitor/hari. Tapi kalau teman sudah ada blog-blog yang tak aktif tapi masih menjana visitor bolehlah terus pasang kode iframe ini.

Kod iframe hendaklah di sertakan dengan URL blog UTAMA dan di pasang di blog-blog yang kita hendak salurkan visitornya ke Blog UTAMA.

Cara memasang kode "iframe" mestilah diletakkan dibawah sekali, jangan sesekali di bahagian atas. Dan yang paling penting jangan campur dengan kode lain. Kenapa mesti di bawah, sebab bila silap pasang dibahagian atas atau tengah boleh menyebabkan beberapa aplikasi hilang dari paparan di laman utama.

Cara Pemasangan:

Masok Ke Blogger - Klik Tab Design - Klik Add a Gadget - HTML/Javascript

Bila klik HTML/Javascript akan keluar satu pop-up. Masokkan kod iframe yang ada dibawah dan save (Jangan Bagi Title). Lepas itu pindahkan kebahagian bawah sekali dan save.

Salin Kode Dibawah Ini:

<iframe height="0" src="URL Blog Utama Di Sini"width= "0">


Catatan: URL Blog Utama Di Sini - Tukar dengan URL Blog UTAMA.

Hasil dia tak lama, secara automatik kalau ada visitor masok ia akan menyalurkan kehadiran visitor tersebut ke blog utama kita.

Selamat mencuba, dan seri harap jangan disalah gunakan kode ini untuk tujuan yang tak elok.

17 Pandangan:

HafizRahman.com Februari 19, 2011  

nice info..tapi nuffnang tak bagi laa..huhu

http://ehhblogger.blogspot.com/2011/02/perhatian-i-frame-adalah-haram-dalam.html

Mia Liana Februari 19, 2011  

tulah... serba salah nak pakai iframe ni... nanti nuffnang block kita lak...

papabear Februari 19, 2011  

berani buat berani tanggung hehe..

abu luqman Februari 19, 2011  

salam..sebab tu sri punya page view..naik mencanak

infoinfo unik Februari 20, 2011  

info menarik dan sangat berguna seri,,

tehr Februari 20, 2011  

keseronokan masing2 dalam berbagai cara
asal saja jangan merosakkan orang lain

jangan salah guna, kan?
hehe

Ferdinaen Writer Februari 20, 2011  

Wah, menarik ni seri.
cobain ach.

blackrosehunter Februari 20, 2011  

oic..banyak cara dia ek..hehehe

Cekodok Februari 20, 2011  

seri... mcm mana pendapat dapat dari hasil tu... reply kat blog cekodok.. ok thanks...

Amri Abd Rani Februari 20, 2011  

xreti nk komen ttg yg ni...
buntu jap..hihi

Yastro Februari 21, 2011  

terima kasih seri...betul ke (depa dok cakap)kalau kita pasang iframe tu, nuff akan tarik status gelihati kita?

Mungkin boleh cuba kat blog lain yg bukan utama kot...

kalau nuff dpt kesan dan tarik status gelihati,mungkin yas tak buat kat blog utama kot....hehehe..
Sayyyaaannggg Nufffff...

Seri Bahasa Februari 21, 2011  

HafizRahman.com@ kalau nak guna jangan ketara sangat.

Mia Liana@ setiap cara itu ada jalannya. terpulang dari kita nak usahakan tapi jangan terlalu menjolok mata.

papabear@ nak guna pandai-pandai sendiri...seri cuma tunjukkan jalannya saja.

abu luqman@ itu sebagai contoh je..habis bulan ni seri keluarkan kode iframe tu.

Ferdinaen Writer@ silakan sob, caranya mudah sekali. semoga visitornya bisa bertambah ya...

Yastro@ nak masukkan ke blog utama boleh tapi jangan ikut mcm blog seri tu...lebih 2K sehari mesti nuff terkejut besar. he..he..

mrs.sabri Februari 21, 2011  

sampai bulan ni aje?ala x sempat la nampaknya :)

~~su manje~~~ Februari 22, 2011  

salam ziarah pagi pagi ..

Yastro Februari 22, 2011  

mmg ade blog yg traffic kecik...kalau cam tu leh test la kot...

wan_cikgumuzik Julai 10, 2011  

Blogwalking laa kalau nk trafic kan??? tak payah iframe2 nihh... memang nuff akan ban kita nati.. hahaha.. nanti sat nk tanya nuffnang sat... hehehehhee..

TECHNOLOGY PORTFOLIO Mac 05, 2013  

working 100% nieh kodenya...

makasi iye buat kodenye

Sip

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger