Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Terima Kasih Goggle

Penantian dan pengharapan, dua perkataan yang kadangkala membuat kita kecewa dan ada waktunya membuat seseorang blogger hilang mood untuk berblogging. Ini sering terjadi kepada mereka yang terlalu mengharap sesuatu yang terbaik harus terjadi kepada blog mereka.

Tiga perkara yang sering menjadi buruan setiap blogger; pagerank, alexa rank dan sitelink. Tapi untuk mendapatkan ketiga-tiganya sekali dalam waktu yang singkat adalah mustahil bagi blogger baru terkecuali bagi alexa rank.

Kesabaran adalah kunci kejayaan. Kegagalan bukan bererti kita akan terus gagal. Belajarlah dari kegagalan kita, kerana kegagalan di masa lampau boleh kita jadikan iktibar untuk terus maju ke hadapan.

Tidak terkecuali dengan blog Seri Bahasa yang telah berada di dunia maya hampir 2 tahun. Kenangan paling manis, memperolehi pagerank 4 dalam waktu 6 bulan, pernah jatuh ke 0 selama 1 bulan. Dan yang terakhir selama 8 bulan blog Seri Bahasa tidak mempunyai pagerank sejak bertukar ke dot com dari blogspot.

Tapi itu tidak pernah mematahkan semangat seri untuk terus berblog. Hampir setiap hari seri memeriksa pagerank Seri Bahasa tanpa rasa jemu. Dan malam ini, akhirnya Goggle telah mengembalikan pagerank Seri Bahasa seperti dulu, Pagerank 4.

Kepada teman-teman yang sudi bertukar link setelah Seri Bahasa bertukar ke dot com, kepada semua pengunjung, kepada mereka-mereka yang sering memberi komentar, jutaan terimakasih seri ucapkan di atas sokongan padu teman-teman.

16 Pandangan:

alif haris Jun 28, 2011  

kak seri .. sebenarnya sy xtaw ape page rank tu ? huhu

Yastro Jun 28, 2011  

Tahniah seri...blog yas dh turun secalit...dr 3 ke 2...tp x per arr...sabo jekkk...huhuhuhu...


#Ke kene tuka ke dot com gak nihh?

thomas Jun 28, 2011  

tahniah,dah naik pangkat.

Wawank Jun 28, 2011  

alhmdullilh...., semngat..!!

ArulchelseA Jun 28, 2011  

tahniah kehijauan... sy bertatih lg ni..kih kih kih


Issshhh...dah sy komen ni...komen la blik kat sy... (tiru ayat)kih kih kih

Jericho Jun 28, 2011  

Tahniah Seri dah dapat PR4.. Kena berpantun juga ker ni nak ucap tahniah? hehe. Apa2 pun kekalkan kedudukan dan update seterusnya, cuba dapatkan yang lebih baik.

~~su manje~~~ Jun 28, 2011  

Tahniah seri...su doakan semoga sukses selalu...

yahaya Jun 28, 2011  

tahniah kerana dpt pr4 kembali...

Hanna Pertiwi Jun 28, 2011  

selamat dengan kembalinya PR 4 sobat...

org muo Jun 28, 2011  

usaha tangga kejaayan

caliph shuriken Jun 28, 2011  

congratz seri dpt PR4 ^^

hobby exchange Jun 29, 2011  

selamat dg PR-4 nya kawan. saya turun 2 level tuh.. tapi bersyukur masih dpt rank dari google karena lama tak OL. salam

Terbelog Julai 01, 2011  

wah..
org lama ni

albertus goentoer tjahjadi Julai 02, 2011  

malam Seri... kabarku baik... moga demikian juga dengan Seri... selamat ya untuk pageranknya... sukses terus...

KhamarDos Blog Julai 04, 2011  

Selamat dah sobat, smoga bisa lebihdi tingkatkan ...

slam knal ...

Lab Komputer SMP N 1 Parapat Julai 09, 2011  

Selamat ya.. tetapi harus di ingat, merebut lebih gampang daripada mempertahankan :) good luck

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger