Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Memperkenalkan Goggle +1 Button

Baru-baru ini secara rasminya Goggle telah melancarkan Goggle +1 Button untuk kegunaan para blogger serta webmaster. Walaupun Goggle +1 Button ini masih di dalam ujikaji tetapi ia boleh digunapakai serta dapat memberi kelebihan kepada para penggunanya.

Cara penggunaan amat mudah, para pengunjung hanya perlu memberikan "voting" melalui Goggle +1 Button kepada mana-mana artikel yang mereka fikir bermanfaat serta berguna bagi blogger lain.

Dengan cara ini ia akan memberikan satu rujukkan serta rekomendasi untuk Goggle menilai artikel tersebut dan secara tidak langsung akan memberi peluang yang lebih untuk tersenarai di dalam Goggle Search Engine Results Pages (SERP).

Secara tidak langsung pemasangan Goggle +1 Button adalah satu alternatif bagi pemilik blog dan web untuk meningkatkan SEO dengan bantuan para pengunjung.

Seperti yang telah seri katakan, Goggle +1 Button masih didalam ujikaji, mengikut pengalaman para pengguna terdahulu masih ada masalah ketika menggunakan Button ini terutama tidak keluar di berapa browser tertentu.

Jadi amatlah seri berharap ada para pengunjung yang sudi memberi "VOTE" kepada artikel-artikel seri demi kemajuan Blog Seri Bahasa. Dan di artikel yang berikutnya seri akan menunjukkan cara pemasangan Goggle +1 Button di Blogspot mengikut kaedah yang telah seri praktikan.

7 Pandangan:

ArulchelseA Julai 06, 2011  

ooo macma tu ek..baru paham... tq keapda kau yg bernama seriiiiii... (mcm lagu la plak..hehehe)

tehr Julai 06, 2011  

aku pun baru tau juga ni apa kegunaan dia
hehe tq.

KhamarDos Blog Julai 06, 2011  

karna masih versi beta utk smntara blum bisa daftar sob,,,, padahall pengen bnget daftar ... hehehehhe ....
Thnks infonya sob ...

Koding Julai 09, 2011  

Saya pon belum sempat explore kegunaannya... Thanx..

thomas Julai 09, 2011  

cuba2 button +1 ni

success Julai 10, 2011  

Pengikut (1856) follow balik yach gan...

chipshoes Julai 10, 2011  

Pengikut (1857) follow yack sobat salam ....

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger