Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Sekadar Peringatan Buat Teman

Hanya sekadar nasihat; manis jangan terus ditelan, pahit jangan terus diluahkan. Benda yang cantik tak semestinya memberi kebaikkan buat kita.

Sudah lama seri nak tukar Windows XP. Cari-cari di internet terjumpa 2 Windows XP modified yang cukup menarik. Maklumlah tenet sekarang tengah nazak terpaksa dua hari baru selesai download semua file.

Salah satu Windows modified yang seri pasang Windows XP SP3 Turbo

Tak seri jangkakan sudah siap format, sofware semua dah siap masalah timbul, dua-dua browser, I.E. dan Mozilla tak boleh buka. Rupanya Windows Modified ini tak serasi dengan software System Mechanic Pro 7 yang seri install.

Cuba yang satu lagi hasilnya juga sama, akhirnya terpaksa seri guna Windows yang lama. Tapi kali ini amat memeranjatkan, setiap kali nak log-in mesti keluar password walau seri tak pasang.

Dua kali seri format begitu juga hasilnya, hilang akal seri hendak selesaikan masalah ini. Takut kalau ada jangkitan virus seri instal antivirus AVG 12 Free Edition.

Keputusan scan antivirus AVG sungguh memeranjatkan, lebih 2000 virus terkesan termasuk lebih 300 file Windows XP terjejas. Bila seri restart apa yang seri lihat hanya paparan file-file windows yang telah antivirus AVG sekat...komputer seri dah jammm...

Terpaksalah seri reformat balik. Kali ini windows seri tak bermasalah, macam seperti dulu...dah oke...Yang menyakitkan bila hendak menginstall sofware, hampir semua exe. software serta keygen dan patch hilang dihapus oleh antivirus AVG 12.

Kepada teman-teman berhati-hatilah bila memilih Windows, jangan guna jenis modified. Kalau teman banyak menyimpan software guna keygen atau patch pilih antivirus yang sesuai. Ada antivirus yang sangat benci dengan keygen atau patch terutama sofware yang telah dimodified.

12 Pandangan:

Ajangnya orang Sumba berbagi Ilmu Pengetahuan November 26, 2011  

Informasi yang sangat bermanfaat sobatku,terima kasih sudah sharing

Asis Sugianto November 26, 2011  

kebetulan saya sudah punya Windows XP turbo ini sobat,, pokoknya keren abies dah sobat...

tehr November 26, 2011  

benar sangat la, seri
simpanan software saya juga hilang keygen dan patch dek kerana avg
sedih2...

Drummer and Band November 26, 2011  

yah, banyak rupa virus sekarang ini di dunia maya, trima kasih sdh bagi artikel..

EmpayarUtama November 26, 2011  

itu ok lg, yg x ok nya antivirus padam file tanpa bg warning, back up pun x ada...

Deganshah Putra November 27, 2011  

memang OS hasil unduhan yang terdapat beberapa file sering diselipi virus, entah mallware ataupun worm, ane pun kapok. siap bersih bersih lagi hehe

caliph shuriken November 27, 2011  

OS modified mmg brisiko tggi if apply.. yup, AVG agak aktif delete keygen & patch...

thomas November 27, 2011  

nasib baik laptop Asus saya masih sihat walaupun dah hampir 5 tahun.

Jalanan Hamba November 28, 2011  

virus banyak menyerang windows berbanding os yang lain.

Yastro November 28, 2011  

Sabo je la seri...yas tak penah lak terfikir nk guna yg modipied2 nih...biasanya amik yg stendet jek..

Juliet_iRa~" November 30, 2011  

ira sll guna apa y ada je..
heee ;p

SWTOR Credits Mac 03, 2012  

Se ti sei innamorato di due persone contemporaneamente, selezionare la seconda, perché se davvero l'amore la prima, non si innamorerà con la seconda.
diablo 3 gold
guild wars gold
GW GOLD
wow gold
wow gold

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger