Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Virus Menyerang Lagi

Apa hendak jadi dengan komputer seri, kali ini dua hari seri berusaha hapuskan virus yang menjangkiti komputer seri. Segala usaha seri lakukan termasuk format semula tapi virus ini tetap berdegil tidak mahu lari dari komputer seri.

Tidak sangka virus EXLORER.EXE:USERINI.EXE betul-betul liat tidak seperti virus lain. Tanda paling ketara komputer akan menjadi macam kura-kura. Selain dari itu banyak proses-proses pelik yang dijalankan oleh virus ini.

Magic Speed 3.7

Setakat ini seri hanya dapat menahan virus ini dari terus melembabkan proses komputer seri dengan mengunakan beberapa sofware antivirus termasuk mengunakan Trojan Remover serta memasang Magic Speed 3.7 untuk mengesan kehadiran virus EXLORER.EXE:USERINI.EXE.

Avast 4.8.1296 Pro

Langkah pertama yang seri ambil ialah dengan membuang file Userini yang ada di Windows:System32. Lepas itu pasang antivirus Avast 4.8.1296 Pro dan lakukan full scan. Langkah ketiga install Trojan Remover v6.7.5.2558.

Trojan Remover v6.7.5.2558

Kepada sesiapa, komputer mereka pernah kena serangan virus EXLORER.EXE:USERINI.EXE harap dapat memberi petunjuk serta pendapat cara terbaik membuang virus ini.

15 Pandangan:

zuar November 28, 2011  

seri guna malwarebytes anti malware.insyaallah semuanya settle:-)
http://zuarsoftware.blogspot.com/2010/05/malwarebytes-anti-malware-v146-full.html

caliph shuriken November 29, 2011  

lama dulu pnah kena virus cmni, tapi x sure plak klau ni virus yg sama.. *kena dulu sbb kwn kongsi2 pendrive kt cc, balik umah trus cucuk kt lappy :p

Deganshah Putra November 29, 2011  

kalau virus cam ni dah sebar hardisk C dan D (dua partisi boleh kena). dulu saya menyerah dan akhirnya saya format semua harddisk sampai file betul betul kosong.

Cheqna November 29, 2011  

Tried the link yang zuar bagi tapi dah being removed at that blog, however dah download the free one through cnet.


:-)

Yastro November 29, 2011  

Yas x tau sgt...so seri boleh cuba link2 yg kengkawan lain dh bagi tue...semoga berjaya.

Juliet_iRa~" November 29, 2011  

payah juga kan..
cuba y kwn kat atas tu bg..mgkin boleh..sllnya bila dah format ok..kuat la kot virus ni...

tehr November 29, 2011  

aku pun tak reti hal2 macam ni
selalunya aku serahkan kat kawan je uruskan

Asis Sugianto November 29, 2011  

kalau virus menyerang, kita serang balik dengan antivirus yang handal...

Seri Bahasa November 29, 2011  

Zuar@ terimakasih seri dah install malwarebytes dan setakat ini dah berjaya menyekat virus tu dari merebak..

Satriyo November 30, 2011  

oalah..panen virus toh..ko ga bagi ke aku ser...:D

cikguden November 30, 2011  

alamak penatla nak handle virus2 ni

cardiacku November 30, 2011  

Semoga kita bisa lebih hati-hati lagi terhadap virus sahabat..karena segala macam jenis virus akan mengganggu performa komputer kita.
Salam persahabatan dari Indonesia

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger