Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Cara Mengatasi Blogger Error bX-l4u1mh

Baru seminggu kejadian Blogger Error bX-l4u1mh sering terjadi ketika hendak melakukan editing pada Page Element. Jangan mengelabah dulu ya...Sebenarnya ada cara untuk mengatasi masalah ini dan seperti yang seri praktikan mudah sekali.


Apa yang berlaku sekarang sebenarnya pihak Blogger dalam proses melakukan perubahan pada halaman profil blogger ke Dynamic View untuk diintergrasikan dengan akaun Goggle. Akibat perubahan ini timbul masalah pada rendering browser dan cookie.

Bagi yang mengunakan browser Mozilla klik saja Tool-Clear Recent History-Pilih Clear Everthing-Clear Now. Mudah kan tak susah pun. Ataupun kalau nak lebih senang guna software CCleaner untuk membersihkan cache, history dan cookies yang ada pada browser, hanya sekali klik saja.

Cara kedua log-in ke http://draft.blogger.com/ menggunakan akaun Goggle anda. Pilih nama blog yang ingin anda edit Layout atau page elementnya.

Buat masa ini pihak Blogger masih belum mengenalpasti punca sebenar terjadinya Blogger Error bX-l4u1mh walaupun telah mengakui menerima banyak aduan.

Diharap dua cara yang seri ketengahkan dapat membantu sementara menunggu penyelesaian dari pihak Blogger.

23 Pandangan:

Deganshah Putra Disember 23, 2011  

Oh galat neh, biasanya restart browser langsung sembuh. Terima kasih dah bagi cara yang lebih bagus :D

Ajangnya orang Sumba berbagi Ilmu pengetahuan Disember 23, 2011  

Saya juga mengalami hal yang sama sob, cara mengatasinya hanya dengan restart computer

krole Disember 23, 2011  

terima kasih seri..amat mmbantu sekali..nice tuto~

yahaya Disember 23, 2011  

terima kasih kerana berkongsi ya..tuan rumah...

Yastro Disember 23, 2011  

Patut la punnn....penah gak terkene mende nih...thanks seri..membantu amat2...

blog-tips-kurus Disember 23, 2011  

wah! kehijauan di sini. thanks seri.. :-)

thomas Disember 23, 2011  

Problem pada laptop saya dah hilang sendiri,atau pun mungkin saya ada clear history.

xDer Disember 24, 2011  

oic.. patut ler bila tiap2 kali eden clear history, cache & cookie pastu dia ok dah hahaha thnx seri for the info

ohcikgu Disember 24, 2011  

wahh..boleh juga ada error ye..

Polskahackrew Disember 24, 2011  

klu guna template classic tak hadapi masalah ni sbb template tu x ada page element.. hehehe.. nice share,, ('',)

EmpayarUtama Disember 24, 2011  

eh dah macam gugel team lah Seri :)

tehr Disember 24, 2011  

ooo itu puncanya
harap2 google tak ambil masa lama nak betulkan masalah ni

Reina Disember 25, 2011  

makasih infonya., kunjungan pertamaku kesini hehe.,

djawa Disember 25, 2011  

wowww., nice info., thank you.,

Alprablog™ Disember 26, 2011  

makasih tipsnya, saya sring bgt terjadi galat..

Amri Abd Rani Disember 26, 2011  

xde plak ms Pakwi post sajak td..
selamat.. hehe

ujang kutik Disember 27, 2011  

Sri,

Saya tidak dapat buka 'Papan Pemuka Blogger'. Ada catatan,

"Error: Possible problem with your *.gwt.xml module file"

Tolong Sri...

iman@sampeweweh Disember 27, 2011  

saya juga pernah ngalamin galat kayak gini sobat, dan saya lakuin sama kayak tutorial sobat, tapi makasihudah share hehe

Cheqna Disember 27, 2011  

Terima kasih Seri sebab berkongsi, pernah juga terkeluar message ni.

:-)

kakyon Disember 28, 2011  

pernah juga keluar msj camtu.akk abaikan aje.terimakasih seri share info..

lazaac Disember 28, 2011  

lazaac jelous jer tgk blogger yg pakai blogspot loading laju semacam, xmcm blog lazaac... berdekad nak loading... :p

Full Software Mediafire Disember 31, 2011  

terima kasih sob atas info galatnya :)

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger