Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Fibox Di Hack

Fibox di hack...Oh tidak!!! Kenapalah malang sungguh nasib seri baru dua hari guna Fibox dah jadi macam ni. Seri tak percaya bila seorang teman kata semua url pengunjung di fibox dia disertakan dengan url adf.ly.


Bila seri sudah selesai buat blogwalking, seri semak semula semua url memang betul apa yang dia kata. Tapi yang seri heran semua url pengunjung malam ini (11/01/2012) saja yang terlibat. Dan kode iklan adf.ly yang terlibat semua sama seperti ini, http://adf.ly/1293628/banner/URL pengunjung.

Hendak di kata perbuatan admin Fibox nak cari duit poket sebab Fibox free, seri tidak yakin. Jadi seri login ke akaun fibox seri lepas itu buka melalui visitor history tidak ada apa2 yang aneh macam biasa semua url pengunjung. Jadi seri syak ini mesti ada orang nak sabotaj Fibox.

Tak salah nak cari rezeki, tapi bukan dengan cara ini, menyusahkan semua pengguna Fibox. Tapi janganlah sampai menghianati orang lain, tidak takut dosa. Kalau satu yang menyumpah tak apa, kalau semua pengguna Fibox buat begitu, takut-takut besok lusa kena penyek oleh lori 24 tayar, naya jadinya.

Kepada semua pengguna Fibox, seri nasihatkan login dulu ke akaun Fibox sebelum membuat blogwalking bagi mengelakkan gangguan dari url adf.ly ini.

24 Pandangan:

caliph shuriken Januari 11, 2012  

owh, x sangka ada plak kes cmni kt fibox...

Yastro Januari 11, 2012  

Pulak dah...ade juga yang ambik kesempatan buat mcm tu yerr...mcm kes dulu2 yg kat s/mix tu jugak je gayanya...

Seri Bahasa Januari 11, 2012  

caliph shuriken & Yastro@ admin. Fibox yang buat sbb nak kumpul dana untuk selesaikan masalah bandwidth...itu yang seri tahu tadi melalui fb mereka...

xDer Januari 12, 2012  

oh tidak! guna ler iShoutbox tu. lebih secure kot..

photoshop Januari 12, 2012  

BROTHER INFONYA OKE BANGET... SANGAT MEMBANTU TEMAN2... APA KABAR BROTHER??

Polskahackrew Januari 12, 2012  

owh ptt la ada adfly.. tp sy ada guna script bypass adfly.. hehe

MaYa MustWany Januari 12, 2012  

lor admin yang wat?hemm...

thomas Januari 12, 2012  

saya dah tukar ke SB Busuk

puteri kasih Januari 12, 2012  

kalau berlaku lagi sekali..tak nak dah guna fibox tu...ni masih tgh bg peluang lg..hehe

Koding Januari 12, 2012  

Alhamdulillah hari ini dah ok..
takde lagi adf.ly.

Naga From Parapat City Januari 12, 2012  

Masih belum normal buku tamunya, jadi susah meninggalkan jejak :) Gunakan cbox aja seri...daftar di cbox.ws

Mohd Norafzal Januari 13, 2012  

saya baru tukar baru.sy pakai s/box busuk.org

ika Januari 13, 2012  

ow...kes cmnie pun ade? mcm2 zaman skang...=.="

org muo Januari 13, 2012  

betul la..kdg2 terjumpa sampai 4-5 tab window adyfly keluar..internet dahle semput...

Deganshah Putra Januari 13, 2012  

Akhirnya masalah terpecahkan juga :)

cindelaras Januari 13, 2012  

pantas saja aku merasa ada yang aneh dengan fibox mu, seri...
semula aku fikir kamu sudah tidak mau berteman denganku...
:)

Kristanto Alief .A Januari 14, 2012  

Kunjungan pagi mas.

Follow me yah.
Http://scorpionkris.blogspot.com

cindelaras Januari 14, 2012  

jangan bersedih lagi,ya..
ada titipan untuk kamu di blogku..
mohon segera diambil... ^^

cindelaras Januari 14, 2012  

jangan bersedih lagi,ya..
ada titipan untuk kamu di blogku..
mohon segera diambil... ^^

Hacc Januari 16, 2012  

Hi Seri, pa kabar? Lama nih tak jumpa.

Oya, Fibox-nya sudah normal tuh.

Accountant Melbourne Januari 17, 2012  

I never tried fibox yet. If this is true this is not safe at all..

yastro Februari 10, 2012  

Seri dh x nak guna fibox balik ke? Dengar2nya dah okeh dah?

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger