Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Nikon DSLR D90 Yang Cun

Lama betul aku idamkan kamera dslr. Dulu harga memang meletop...MYR 3000.00-4000.00 sebijik. Nak beli waktu itu memang tak mampu.

Hari ini rupanya tidak kempunan juga, lepas berapa hari tawar menawar akhirnya dapat juga seri tibai sebijik dengan harga MYR 2140.00 full warranty Nikon Malaysia.

Tapi ini semua hasil 2 tahun ikat perut, sikit-sikit kumpul. Lagipun cuti sekolah nanti nak cuti sebulan ke Indonesia, destinasi Sulawesi Selatan. So puas-puaslah ambil gambar kat sana.

Nikon DSLR D90 Camera 
 
Nikon DSLR D90 Camera (Back) 
 
Nikon DSLR D90 Camera (Base)
 
Sekarang tengah intai Nikon 18-200mm Zoom lens dengan Nikon Macro lens 105mm. Tapi harga kalahkan Nikon D90 sebijik. Harap tahun depan ada rezeki boleh lengkapkan aksesori DSLR D90 seri.

23 Pandangan:

krole Oktober 29, 2012  

alamaks..jeleznye krole...wuahh nnt p bercuti amik gmbaq byk2 ye seri~

Badren Awang Oktober 29, 2012  

wah...dapat sebijik dah...molek sangat lah tu...ambk gmbr byk2 nnti..tapi,kalo seri nak dslr tu dlm keadaan elok dan sihat slalu..seri beri 1 dry box..bila time xguna,seri simpan dlm tu..abad pun blja dr org tentang pnjgan dslr ni.hehehe

muazlumut Oktober 29, 2012  

cantik...berminat juga dgn slr, tapi belum mampu lagi...lamanya cuti

caliph shuriken Oktober 29, 2012  

steady laa dapat amik satu DSLR.. pasni msti byk seri publish entry bergambar kn ^^

thomas Oktober 30, 2012  

Wah!Happy betul nampaknya dgn camera baru,rajin2lah ambil gbr.

Hendra Hacc Oktober 31, 2012  

Selamat bersenang-senang dengan kamera barunya. Happy blogging.

Ayie Abas November 01, 2012  

teringin jugak nk ada kamera canggih mcm tu :)

Koding November 01, 2012  

Harganya pun tentulah jugak cun...

cindelaras November 02, 2012  

aku juga ingin punya kamera DSLR Nikon..
Tapi harganya mahal sekali..
Nampaknya aku masih harus bersabar dan rajin menabung untuk beberapa bulan ke depan... :D

Oh iya..
Semoga tamasyamu di Sulawesi Selatan nanti menyenangkan.. ^^
selamat menikmati keindahan negeriku.. ^^

Arjuna Silvera November 04, 2012  

cun..sama lah kita..D90 jugak

Berkaskep November 05, 2012  

psatinya mahal kamera ini

qylakmal November 05, 2012  

Waaahh bestnnye seri :D
teringin gile camera dslr, tp
tak cukup duit lagi :(

Yas y November 07, 2012  

Wahhh....dah dpt sebijik kamera idaman...pas ni leh la snap sana snap sini n layan photoshop lak.......tahniah Seri Bahasa.

ANNA MARIANA November 09, 2012  

cantiknya...kan best kalo ada org hadiahkan pada kita...hahahahhaha.... berangan x sudah...

beckhrooy November 09, 2012  

saya belum pernah lagi beli dslr ni

Sop November 11, 2012  

teringin juga tp masih x mampu...
td ada tgk d5100 best juga... heheheh

emmeraz November 11, 2012  

sekadar dapat lihat pun ok juga la

TiranaAduka November 11, 2012  

salam seri
Pekabr?

Tak mampu nak beli.mahal tu

zana November 13, 2012  

wah untung la...

jeely jelly November 13, 2012  

D90 dah rm2000 lebih ke ?! alaaa ruginye, tahun lepas beli D3100 -.-

blp.net Disember 22, 2012  

emang keren ne kamera.
salam kenal

SyapickDoherty Jun 17, 2013  

D90 terbaik..jemput ke blog sy :)

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger