Selamat Datang Diucapkan Kepada Semua Pengunjung Blog Ini Segala Komen Dan Saranan Teman Teman Amat Seri Hargai

Melancong Ke Sul-Sel Indonesia

Minggu lalu seri ada kata nak melancong ke Indonesia selama sebulan. Sepatutnya tanggal 15/11/2012 seri dah berangkat, terlupa pula tanggal tersebut 1 Muharram. Jadi terpaksa cancel, esok 17/11/2012 seri akan berangkat ke Nunukan dari Tawau. Dari Nunukan ke Pare-Pare naik kapal laut selama 1 hari dua malam.

Selama sebulan seri di Sulawesi Selatan seri tak janji dapat melakukan aktiviti blogwalking seperti biasa. Seri ada juga bawa laptop serta modem HSPDA USB Stick sebagai persediaan tapi itu terpulang kalau ada kemudahan internet.

 Kucing kesayangan seri, kesian dia buat muka sedih kena tinggal kat rumah.

Awal-awal dah sedia 5 paspot, ambil yang murah itu pun MYR500.00 kena tibai.

Beg pakaian tak banyak, cuma 2 jer...cadang-cadang nanti di Sul-Sel baru nak keliling cari pakaian kalau ada yang berkenan.

Tak sabar nak tunggu esok, malam ni nak tidor awal,  esok jam 5:30 pagi berangkat dari kampung seri menuju ke Tawau. Agak jauh juga lebih kurang 215km atau lebih kurang 3 jam lebih naik bas.

17 Pandangan:

zuhanif November 16, 2012  

wah besnya hehhehe buat apa sebulan dkt sana? nak ikut blh ker? :P

puteri kasih November 16, 2012  

wah lamanya bercuti :)

Badren Awang November 16, 2012  

ada keluarga k kat sana.....??lama nya,pergh........jgn lupa ole2 dr seberang..

kak yon November 16, 2012  

lamanya seri bercuti.selamat bercuti..hati2 di tempat orang muga selmat pergi dan balik.

caliph shuriken November 16, 2012  

hepi olidei & take care, seri ^^

thomas November 17, 2012  

Wah! Lamanya bercutI, saya ada baca tentang adat2 org sana yg pelik sikit.

sha (chirp chirp) November 17, 2012  

waah untungla pegi bercuti. kesian kucing tggl sesorg kat rumah :p

~~zana@pb~~ November 18, 2012  

Akak ni pun bw dari Bandung guna wifi, ada maxis n celcom langsung tak guna. Lamanya cuti? Pasti kucing seri rindu gila. Akk pun rindu kt dua ekor arnab akk:-(

BAGI ILMU November 18, 2012  

nggak singgah di makassar kawannn hehehehe

krole November 18, 2012  

pergh!!! bestnye wak...baik2 melacong tu..kalo le belila ole2 tok GA hihihi~

Adris Irawan November 19, 2012  

sini donk mampir ke jawa tengah wonogiri saya tinggal. hehehe tapi tempat saya dusun pelosok

Hakim Mahmud Disember 01, 2012  

wah nak pergi melancong ke indo keren.

lonelystarz Disember 01, 2012  

wah seronoknya pergi melancong.

-> http://flashflying.blogspot.com

Mutiara F H Disember 19, 2012  

artikkel yang menarik :) link seribahasa udah ada di tia blog sidebar, ditunggu pasang baliknya ya :)

ByPhotoworks Disember 22, 2012  

hai sahabat..., lama sekali tidak pulang-pulang hehehe, betah ya. Sukses selalu.

Yas y Disember 22, 2012  

Dah habih cuti ke lom ni seri???

Teman Setia

This Blog Is Proudly Sponsored By SURF7 Template Modified By Seri Bahasa Proud To Be A Kinabatangan Blogger